ازاى_ناكل_كحك_العيد_ومنتخنش
- كل سنة وانتم طيبين بمناسبة اقتراب عيد الفطر المبارك 🎊 محدش فينا يقدر ينكر انه هياكل كحك وبسكويت ف العيد بس تعالو نعرف ازاى ممكن ناكل كل ده ونطلع منه بأقل الخساير من غير ماوزننا يزيد 😉
- 👈🏻 نحاول مناخدش اكتر من ١٠٠ جم من كل الانواع سواء كحك او بسكويت او بيتيفور وده طبعا عشان سعراتهم العاليه اللى هنقولها دلوقتى ممكن ناخد قطعتين كحك او قطعه واحدة مع بسكويت وناخد بالنا من السعرات الحرارية دى ونحسبها كويس ع حسب جسمنا محتاج قد ايه
🌸 الكحك السادة ٢٠٠-٢٥٠ سعر حرارى
🌸 البسكويت ٥٠-١٠٠ سعر حرارى
🌸 البيتيفور ٨٠-١٢٠ سعر حرارى
🌸 الغريبة ١٥٠-٢٥٠ سعر حرارى
- 👈🏻 لازم ناخد الكمية بتاعتنا على فترات متباعدة مش مرة واحدة ع الاقل ٣ ساعات بين كل واحدة والتانية وده لان الكحك بيحتاج وقت طويل جدا فالهضم عن بقية الحلويات فعشان منرهقش معدتنا 👌🏻
- 👈🏻 طبعا اليوم ده هنقلل كمية العيش والنشويات ف بقية الوجبات لان كفايه علينا سعرات الكحك اللى الواحدة فيه بتساوى رغيف كامل ويمكن اكتر 😅😅
- 👈🏻 ممكن نعمل خدعه صغيرة لجسمنا باننا نوفر السكر المطحون اللى ع وش الكحك ونستكفى بكوباية شاى او قهوة سكرها مظبوط جنبه هتدينا نفس تأثير الطعم ونفس الحلاوة 😉😉
- 👈🏻 طبعا هنبعد تماما عن اى مشروبات غازية جنب الكحك مينفعش خالص 🙆♀️🍺
- 👈🏻 هنبعد تماما عن اكل الكحك او البسكويت بعد الساعه ٨ ومينفعش ناكله وندخل ننام 🛌
- 👈🏻 هناخد كمية الياف كبيرة فى السلطة بتاعتنا على مدار اليوم لانها غير انها هتحسسنا بالشبع هتقلل امتصاص السكر والدهون فى الجسم ونكتر فيها الخيار والخس والجزر 🥗
- 👈🏻 نحاول نشرب قرفة وحلبة فى ايام العيد لانهم هيساعدو ف تنظيم نسبة السكر وكمان هضم المواد الدسمة ☕️🍵
وآخر حاجة لكل الناس اللى ناويين يعملو الكحك ف البيت مش جاهز 🥰 طرق عمل كحك وبسكويت وبيتيفور دايت هيكون سعراته اقل من الجاهز
الكعك الدايت 🍪
الطريقة_الاولى
المقادير:
كوبان من الدقيق الأسمر.
كوب من السميد.
ملعقة صغيرة من البيكنج باودر.
ربع كوب من الحليب خالي الدسم.
300جرام من اللبنة قليلة الدسم.
ملعقة صغيرة من الفانيلا.
الحشوة:
جوز أو عين جمل مفروم فرماً خشناً.
طريقة التحضير:
سخّني الفرن على درجة حرارة 230درجة مئوية تمهيداً لخبز الكعك فيه.
انخلي الدقيق والبيكنج باودر على قطعة من ورق الزبدة، حتى تُدخلي أكبر كميّةٍ من الهواء في ذرات الدقيق، وهذا يساعد على بقاء حبات الكعك طريّة، وهشّة من الداخل.
أخلطي السميد مع الدقيق والبكينج باودر، في طبق عميق حتى تتجانس جميع المكوّنات معاً.
أضيفي اللبنة، والحليب، والفانيلا إلى المُكوّنات الجافة، ثم ابدئي بعجن المكوّنات معاً ببطء حتى تتجانس معاً، وتتشكل لديك عجينة متماسكة، ناعمة السطح.
اتركي عجينة الكحك حتى ترتاح لمدّة نصف ساعة في مكان دافئ.
قسّمي العجينة إلى كرات صغيرة ومتساوية في الحجم؛ بحيث تزن كل كرة حوالي 80 جراماً تقريباً.
ثم ابدئي بحشوها بالجوز المفروم بكميّةٍ مناسبة، ولفّي كرات العجينة بباطن يديك حتى تغلقيها تماماً.
ادهني قالب الكحك بقليلٍ من الزيت النباتيّ، ثم ضعي كرات العجينة في قالب الكعك حتى تأخذ شكلها النهائي.
ثم أدخليها إلى الفرن المُسخن مسبقاً لمدة عشرين دقيقة حتى يتحمّر الجزء السفليّ منها، ويميل لونه إلى الذهبي.
ثم ارفعي الصينية إلى الجزء العلوي من الفرن إلى أن تأخذ اللون الذهبي الخفيف، ثم أخرجيها من الفرن.
اتركي الكحك حتى يبرد تماماً، ثم احفظيه في عبوات مغلفة بورق الزبدة، وأحكمي إغلاقها.
الكعك الدايت🍪
الطريقة_الثانية
المكوّنات:
100 جرام طحين قمح (أسمر).
نصف كوب حليب خالي من الدسم (ممكن زيادة الكمية حسب ما تحتاج العجينة).
100 جرام شوفان.
بيضة.
ثلاث ملاعق كبيرة سكّر بني.
خمسون جراماً من اللّوز المطحون.
ثلاث ملاعق كبيرة زيت ذرة.
ملعقة كبيرة قرفة ناعمة.
ملعقة صغيره هيل. ملعقة كبيرة بايكنج باودر.
ملعقة كبيرة نسكافيه (حسب الرغبة) ويمكن استبداله بمسحوق الكاكاو أو أيّ نكهة أخرى.
طريقة التحضير:
نخلط الطحين، الشوفان، والسكر البني، واللوز المطحون، والقرفة الناعمة، والهيل، والبايكينغ باودر، والنسكافيه، في وعاء عميق.
نضيف الزيت مع البيض ونخلط المكوّنات باليد جيّداً.
نضيف الحليب بشكل تدريجي مع الاستمرار في العجن، حتى يُصبح لدينا عجينة متماسكة من الممكن تشكيلها باليد.
نُشكل العجينة على شكل أقراص دائرية ونصفّها في صينية مدهونه بالزيت أو الزبدة، ثمّ نضعها في الفرن حتى تنضج وتحمرّ، لكن يجب أن لا تبقيها في الفرن كثيراً حتى تبقى هشّة وقرمشة.
البسكويت الدايت 🌸
المقادير:
كوب إلا ربع من الدقيق الأسمر.
كوب إلا ربع من الشوفان المطحون.
ربع كوب من الزبدة اللينة.
نصف ملعقة صغيرة من البيكنج صودا.
4 ملاعق كبيرة من اللبن.
نصف كوب من السكر البني.
رشة من الملح.
طريقة التحضير:
نحضر وعاء ويتم خلط به الدقيق الأسمر والشوفان المطحون والبيكنج صودا ورشة الملح وتقلب المكونات.
نضع الزبدة اللينة والسكر البني مع تقليب المكونات حتى نحصل على خليط رملي.
نضع اللبن بالتدريج مع التقليب حتى نحصل على عجينة متماسكة.
تتم تغطية العجين ونضعها بالثلاجة لمدة ثلث ساعة.
تفرد ويتم تقطيعها إلى دوائر باستخدام القطاعة.
نحضر صينية للفرن مبطنة بورق الزبدة، ويتم رص وحدات البسكويت بها.
نضع الصينية بالفرن متوسط الحرارة على درجة حرارة 180 لمدة ربع ساعة تقريبا حتى تمام النضج
البيتيفور اللايت 🌸
المكونات:
-كوب سكر بودرة، أو سكر دايت.
-2 كوب زبد لايت، لينة بدرجة حرارة الغرفة.
-3 بيض صغير الحجم أو بلدي.
-4 كوب دقيق منخول مرتين.
-ملعقة صغيرة جدا بيكنج بودر.
-ملعقة فانيلا.
طريقة التحضير:
-اضربي الزبد مع السكر بالمضرب اليدوي أو الخلاط لمدة خمس دقائق على أقصى سرعة، وفي إتجاه واحد.
-ضيفي البيض مع الفانيليا، واخفقي جيدا.
-ضيفي الدقيق تدريجيا، مع الاستمرار في الخفق.
-استخدمي ماكينية البيتي فور أو القمع التقليدي في تشكيل العجين.
-أدخليها الفرن في درجة حرارة متوسطة، لمدة عشرين دقيقة لأول صينية، ثم 15 دقيقة للتاليين، بسبب زيادة سخونة الفرن.
-اتركيها لتبرد، ثم ادهنيها بمربى لايت، أو شيكولاتة خام "سايحة" في حمام ماء دافئ، والزقي كل شكلين متشابهين سويا، وزينيها بجوز الهند، أو الفارمسيلا، او المكسرات المجروشة.
إرسال تعليق